Eπικαιρότητα
03/03/2016 - Προς Διοικητή Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Παπασάββα Μ. - Διαμόρφωση κατάλληλων υποδομών για τη διαχείριση ανοσοκατασταλόμενων μεταμοσχευμένων ανήλικων ασθενών PDF Εκτύπωση E-mail

hparxo logo

 

 

 

 

Με την παρούσα επιστολή επισημάνουμε στο Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κ. Παπασάββα Μανώλη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανοσοκατασταλόμενοι μεταμοσχευμένοι ανήλικοι ασθενείς στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Κυρίως τονίζουμε την έλλειψη κατάλληλων υποδομών για τη διαχείριση των συγκεκριμένων εξειδικευμένων ασθενών και την αναγκαιότητα διαμόρφωσή τους. 

Περισσότερα...
 
15/02/2016 - Επιστολή υποστήριξης προς τη Παθολογική Κλινική & Ομώνυμο Ερευνητικό Εργαστήριο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας PDF Εκτύπωση E-mail

hparxo logo

 

 

 

 

 Eπιστολή υποστήριξης του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος "ΗΠΑΡxω" για τη Παθολογική Κλινική & Ομώνυμο Ερευνητικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  που έχει προταθεί να συμμετέχει στο European Reference Network-RARE LIVER και αφορά στα αυτοάνοσα νοσήματα του ήπατος, γενετικά νοσήματα και σπάνιους όγκους ήπατος.

Περισσότερα...
 
29/1/2016 - Εκδήλωση "Μεταμόσχευση ΗΠΑΤΟΣ" PDF Εκτύπωση E-mail

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης του Ήπατος (Ε.Ε.Μ.Η) σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ)το Σωματείο Ηπατομοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡxω» και το Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση ανοιχτή προς το κοινό με θέμα την «Μεταμόσχευση Ήπατος» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Περισσότερα...
 
14/1/2016 - Χάνονται δότες πριν φτάσουν στην Εντατική PDF Εκτύπωση E-mail

kathimerini site

«Στην Ελλάδα αυτά τα κάνουμε από την καλή μας τη διάθεση, επειδή πιστεύουμε ότι βοηθάμε σε κάτι καλό. Επρεπε όλα αυτά να είναι αυτοματοποιημένα, δεν είναι όμως». Νοσηλεύτρια που συμμετείχε από το δικό της πόστο στη γιγαντιαία χθεσινή επιχείρηση βγάζει, εκτός από την κούραση, και την πίκρα της. Είναι οδυνηρό, λέει, να βλέπεις ανθρώπους να φεύγουν και μοσχεύματα να χάνονται επειδή δεν λειτουργεί «το σύστημα».

Περισσότερα...
 
10/1/2016 - Εκδήλωση «Οι μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα το 2016» PDF Εκτύπωση E-mail

Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού Χωρίς Σύνορα» το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡxω», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνευμόνων «Η Σκυτάλη», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευθέντων εκ νεφρού και ο Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών «ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ» διοργανώνουν εκδήλωση  «Οι μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα το 2016» με ομιλητή τον Καθηγητής Αντρέας Καραμπίνης, Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Περισσότερα...
 
29/12/2015 - Επανακαθορισμό κριτηρίων χορήγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων ηπατίτιδας C PDF Εκτύπωση E-mail

hparxo promitheas

Το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων  Ελλάδος «ΗΠΑΡxω» στηρίζει το αίτημα του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος "Προμηθέας" για τροποποίηση της με αριθμ. πρωτ.   ΔΒ4/Γ99/11/23.1.2015 απόφασης του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Περισσότερα...
 
3/12/2015 - Συνάντηση της ΕΣΑμεΑ με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα PDF Εκτύπωση E-mail

AMEA_2.jpg

Mε αφορμή την Παγκόσμια και Εθνική ημέρα Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κο Α.Τσίπρας και την αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου.

Περισσότερα...
 
28/11/2015 -«Μαύρο» έτος για τη δωρεά οργάνων PDF Εκτύπωση E-mail

kathimerini site

kathimerinipinakas

Η περασμένη Κυριακή ήταν «έντονη» μέρα για τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Χρειάστηκε να συντονίσει διαδικασίες για τη λήψη οργάνων από μία 37χρονη γυναίκα που κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία στην Πάτρα, και την ανεύρεση των κατάλληλων ληπτών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ευρώπη. Μέσα σε 40 ώρες από την έναρξη των διαδικασιών, πέντε συνάνθρωποί μας, ανάμεσά τους και ένα 15χρονο παιδί, είχαν λάβει το πιo πολύτιμο δώρο που θα περίμεναν ποτέ στη ζωή τους.

Περισσότερα...
 
4/11/2015 - Πανελλαδικό Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο PDF Εκτύπωση E-mail

4 noembriou sillalitirio

Η ΕΣΑμεΑ διοργανώνει Πανελλήνιο Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 4/10/2015 και ώρα 11:00 στην πλατεία Ομόνοιας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτηρίας προς την Βουλή στην πλατεία Συντάγματος.

Περισσότερα...
 
3/11/2015 - Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ για την πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων και ιστών PDF Εκτύπωση E-mail

Capture

Mε αφορμή την πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων και ιστών (1η Νοεμβρίου) στo δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η πρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος "ΗΠΑΡxω" κα Θεοδωρίδου Χριστίνα αναφέρεται στα οφέλη και τη σπουδαιότητα της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων γενικότερα με στόχο την ευαισθητοποίηση της κονωνίας μας σ' ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Περισσότερα...
 
30/10/2015 - Εκδήλωση για την δωρεά οργάνων και την αξία των μεταμοσχεύσεων PDF Εκτύπωση E-mail

dvrea eymaros

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων (1η Νοέμβριου), οι σύλλογοι των μεταμοσχευμένων καρδιάς-πνεύμονα, ήπατος, νεφρού, μυελού των οστών και οι εκδόσεις Εύμαρος, διοργανώνουν εκδήλωση για τη δωρεά οργάνων και την αξία των Μεταμοσχεύσεων την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου  στο χώρο των εκδόσεων Εύμαρος.

Περισσότερα...
 
20/10/2015 - Συμμετοχή στο Πανελλαδικό Παν-απηρικό Συλλαλητήριο PDF Εκτύπωση E-mail

2015 11 silalitirio 

Ανακοίνωση - Κάλεσμα για συμμετοχή των μεταμοσχευμένων συμπαγών οργάνων στο Πανελλαδικό Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο στις 4ης Νοεμβρίου 2015.

Περισσότερα...
 
15/10/2015 – Αντικατάσταση μέλους ΔΣ – Νέα σύνθεση ΔΣ PDF Εκτύπωση E-mail

hparxo logo

 

 

 

 

Ανακοίνωση αντικατάστασης λόγω θανάτου της πρώην ταμία, φίλης και συν ασθενούς κας Καλογήρου Αργυρώς. Ο νέος ταμίας θα είναι ο κ. Χρονόπουλος Δημήτριος. 

Περισσότερα...
 
09/10/2015 - ΕΣΑμεΑ - Αποκατάσταση αδικιών σε συνταξιούχους με αναπηρία PDF Εκτύπωση E-mail

esamealogo

Υπόμνημα στον Γ. Κατρούγκαλο για Συντάξεις, Επιδόματα, Κέντρα, ΣΥΔ

Ενόψει της επικείμενης συνάντησης της Ε.Σ.Α.μεΑ. με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, η Συνομοσπονδία δημοσιεύει το Υπόμνημα με τις προτάσεις της.

Περισσότερα...
 
07/10/2015 - Εντατικές χωρίς νοσηλευτές - Κινδυνεύουν να κλείσουν 120 κλίνες PDF Εκτύπωση E-mail

proto thema

meth

Αυτές τις μέρες λήγουν οι συμβάσεις 170 νοσηλευτών.

Δείτε ποια νοσοκομεία κινδυνεύουν να μην μπορούν να λειτουργήσουν τις μονάδες εντατικής θεραπείας - «Πεθαίνουν συνάνθρωποί μας στο δρόμο γιατί δεν υπάρχει μια κενή κλίνη σε ΜΕΘ» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΝΕ.

Η μία μετά την άλλη αποψιλώνονται από νοσηλευτές οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα δημόσια νοσοκομεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των Μονάδων αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς.

Περισσότερα...
 
06/10/2015 - Άλλαξε από 1η Οκτωβρίου η διαδικασία για τα προνοιακά επιδόματα PDF Εκτύπωση E-mail

epidoma

Μόνο στο δήμο μόνιμης διαμονής τους υποβάλλουν από εδώ και στο εξής οι ενδιαφερόμενοι αίτηση για τη χορήγηση ή τη συνέχιση για τα προνοιακά επιδόματα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων. Σύμφωνα με νέα διάταξη από την 1η Οκτωβρίου 2015  οι πολίτες που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση με τα απαιτούμενα για τα προνοιακά επιδόματα, κατά περίπτωση δικαιολογητικά στον δήμο μόνιμης διαμονής τους και μόνο.

 
17/09/2015 - Μεταμοσχεύσεις πνευμόνων θα ξαναγίνονται στην Ελλάδα από το 2016 PDF Εκτύπωση E-mail

skai.gr

Η διοίκηση του Ωνασείου εξετάζει την προοπτική δημιουργίας ενός νέου κέντρου μεταμοσχεύσεων συμπαγών οργάνων

Μεταμοσχεύσεις πνευμόνων θα μπορούν, σε λίγους μήνες, να ξαναγίνονται στην Ελλάδα, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν έτοιμο, καθώς έχει προμηθευτεί τα απαραίτητα μηχανήματα από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ στην Αθήνα το Ωνάσειο προχωράει στη διαδικασία προσλήψεων δύο θωρακοχειρουργών εξειδικευμένων στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς-πνεύμονα (οι θέσεις των οποίων είχαν προκηρυχθεί τον περασμένο Αύγουστο) ώστε σε λίγους μήνες να μπορούν να γίνονται μεταμοσχεύσεις πνευμόνων, εφόσον θα υπάρχουν δωρεές οργάνων και θα βρίσκονται τα κατάλληλα μοσχεύματα.

Περισσότερα...
 
24/06/2015 - ΕΣΑμεΑ - Αποκατάσταση αδικιών σε συνταξιούχους με αναπηρία PDF Εκτύπωση E-mail

esamealogo

Προτάσεις προς την Πολιτεία για την αποκατάσταση αδικιών προς τους συνταξιούχους με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους, που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία και γενικότερα για την προστασία αυτής της κοινωνικής ομάδας, η οποία έχει πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την διαρκή και εντεινόμενη οικονομική κρίση, απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στο υπουργείο Οικονομικών, μέσω του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις».

Περισσότερα...
 
15/06/2015 - Εκδήλωση προώθησης της δωρεάς οργάνων στη Θεσσαλονίκη PDF Εκτύπωση E-mail

thes1

Το παράρτημα του ΕΟΜ στη Βόρεια Ελλάδα με το δήμο Νέοι Επιβάτες Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν εκδήλωση για την προώθηση της δωρεάς οργάνων στην ελληνική κοινωνία.  

Περισσότερα...
 
14/06/2015 - 9η Γενική Συνέλευση Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος "ΗΠΑΡxω" PDF Εκτύπωση E-mail

 

prosklisi 2015 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανακοίνωση - Κάλεσμα για την 9η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα «Αλέξανδρος» η οποία βρίσκεται στο κτίριο της λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, στην οδό Εθνικής Αμύνης απέναντι από τον Λευκό Πύργο και την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών όπου στεγάζεται το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 11

Δωρεά Οργάνων

dorea organon

Κέντρo Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

ΚΕΠΑ

Γενικές Πληροφορίες  

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

HLESY LOGO1

Γενικές Πληροφορίες  

Eφημερίες Φαρμακείων

cross green pharmacy   

Eφημερίες Νοσοκομείων

cross red hospital   

© 2011 - Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος "ΗΠΑΡxω"            Το Σωματείο  |  Εγγραφή Μέλους  Στήριξε το έργο μας  Επικοινωνία  |    

Διεύθυνση γραφείου: Βερανζέρου 15, Αθήνα, 4ος όροφος
Ώρες λειτουργείας γραφείου: Δευτέρα και Πέμπτη από 17:00 έως 19:00

 

Η σελίδα μας στο facebook 

To κανάλι μας στο YouTube

Developed by Interad