3/12/2015 - Συνάντηση της ΕΣΑμεΑ με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα PDF Εκτύπωση E-mail

AMEA_2.jpg

Mε αφορμή την Παγκόσμια και Εθνική ημέρα Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κο Α.Τσίπρας και την αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου.

Κατά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης η αναβάθμιση του συστήματος κοινωνικής προστασίας για όλους τους πολίτες και ειδικά για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.Συμφωνήθηκε επίσης ότι στο πλαίσιο των υποχρεώσεων και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, θα υπάρξει συνεργασία της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των ατόμων με αναπηρία ώστε να θωρακιστούν τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία με σεβασμό στη Διεθνή Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Παράλληλα και εντός του δεδομένου δημοσιονομικού πλαισίου, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την ενίσχυση του προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Προστασίας,ενώ έμφαση θα δοθεί και στην Ειδική Αγωγή.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και επανασχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ θα υπάρξει ειδική μέριμνα, για τις υπηρεσίες που παρέχονται προς τα Ατόμων με Αναπηρία. Σε συντονισμό τέλος με τα συναρμόδια υπουργεία και σε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ θα εξεταστεί, και η καταλληλότερη δομή για διαρκή σχεδιασμό, υλοποίηση, παρακολούθηση και αξιολόγηση πολιτικών προστασίας των Ατόμων με Αναπηρία.

 

Δωρεά Οργάνων

dorea organon

Κέντρo Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

ΚΕΠΑ

Γενικές Πληροφορίες  

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

HLESY LOGO1

Γενικές Πληροφορίες  

Eφημερίες Φαρμακείων

cross green pharmacy   

Eφημερίες Νοσοκομείων

cross red hospital   

© 2011 - Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος "ΗΠΑΡxω"            Το Σωματείο  |  Εγγραφή Μέλους  Στήριξε το έργο μας  Επικοινωνία  |    

Διεύθυνση γραφείου: Βερανζέρου 15, Αθήνα, 4ος όροφος
Ώρες λειτουργείας γραφείου: Δευτέρα και Πέμπτη από 17:00 έως 19:00

 

Η σελίδα μας στο facebook 

To κανάλι μας στο YouTube

Developed by Interad